Belépés
nobi94.blog.xfree.hu
Csak az számít, hogy tudd, mit akarsz, és küzdj érte. Vigyázz az útra, melyre lépsz, mert az élet útja kétes és nehéz. Ha lépsz, fontold meg léptedet! Koczkás Norbert
1994.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Olivér és társai
  2022-04-28 10:29:36, csütörtök
 
  Az Olivér és társai (eredeti cím: Oliver & Company) 1988-ban bemutatott amerikai rajzfilm, amely Charles Dickens Twist Olivér című regényének feldolgozása, állatszereplőkkel. A 27. Disney-film rendezője George Scribner. Az animációs játékfilm producere Kathleen Gavin. A forgatókönyvet Vance Gerry, Joe Ranft, Kirk Wise, Gary Trousdale és Kevin Lima írta, a zenéjét J. A. C. Redford szerezte.

Miről is szól a film?
New York zajos forgatagában egy utcasarkon kiscicák keresnek maguknak új szerető gazdit. Szinte mindegyikük új otthonra lel, azonban egyikük nem: ő pedig Oliver, egy narancssárga kis cirmos cica, akit végül a városra lecsapó vihar menekvésre kényszerít.

Az idő jobbra fordulásával Oliver megismerkedik Dodgerrel, egy Jack Russel terrier kutyával, akivel közösen egy hot dog árus portékáját elcsenik. Persze Dodger vinné magával az összes zsákmányt, faképnél hagyva Olivert, ám a cica követi őt rejtekhelyére. A kikötőben Fagin tagbaszakadt bárkáján rá is lel a bandára, akik jó ízzel fogyasztják a lopott csemegét: Tito a csivava, Einstein a német dog, Rita a perzsa agár, és Francis az angol bulldog. A kezdeti ellenséges fogadtatás után megbarátkoznak a kis cirmos jövevénnyel és maguk közé fogadják. Az idillt később Sykes, a gonosz uzsorás és két dobbermanjának, Roscoe-nak és Desotonak a látogatása szakítja félbe. A kövér "üzletember" figyelmezteti Fagint, hogy 3 napja van adósságának törlesztésére, különben baja eshet neki és a kedvenceinek is.

Fagin és a csapata Oliver kiegészítésével az összetákolt mopedjével megy portyázni a városba. Egy limuzint szemeltek ki maguknak, amiből a rádiót ki akarják lopni. A remek csapatmunkába azonban hiba csúszott be: a hátsó ülésen utazó Jenny Foxworth meglátja Olivert, akit magához vesz, hogy hazavigye. Kutyabarátai tehetetlenül nézik, ahogy Olivert elviszik a puccos autóban.

Új és szép, tágas otthonában a kiscica azonban gyorsan beilleszkedik, mi több: örömmel tölti el, hogy az egyébként magányos gazdija szeretettel (és rengeteg étellel) halmozza el. Egy valaki azonban nem örül az új "családtagnak": Georgette, a család díjnyertes, meglehetősen beképzelt uszkárja ellenségként tekint Oliverre. Előszeretettel segít az időközben mentőakcióra érkezett Dodgernek és a többi ebnek abban, hogy elvigyék a cicát.

Visszatérve a bárkára Oliver meglepődik, és elmagyarázza a kutyabarátainak, hogy Jennynek szüksége van rá. Ekkor Fagin felfedezi, hogy Oliver nyakán immáron egy csinos nyakörv díszeleg, amin újdonsült tulajdonosának neve és címe is rajta áll. Ekkor áll elő azzal az idétlen ötlettel, hogy a cicáért cserébe váltságdíjat követel, amit aztán odaadhat Sykes-nak. A tervével el is dicsekszik a gengszternek, aki szkeptikusan fogadja azt.

A találkozóra végül csak Jenny megy el és kéri Fagint, hogy adja oda neki Olivert, mert nincsen semmije. Az ügyetlen zsebmetsző végül meglágyul és odaadja a cicát. Nem úgy Sykes, aki végig figyelte az eseményeket és elrabolja a kislányt és az üzemébe hurcolja. Fagin, Dodger, Francis, Einstein, Tito, Rita, Oliver és Jenny kutyája Georgette is elindul, hogy kimentsék az elrabolt lányt.
Sykes telepén ismét taktikusan, mindenki végzi a maga feladatát a mentőakcióban, ám mikor Jenny-t kiszabadítják Sykes két dobbermanja állja el az útjukat. Itt lép közbe Fagin az összetákolt robogójával és kimenti a sarokba szorított Dodgeréket.

Kezdetét veszi a hajsza New York utcáin és a metróban. A Brooklyn-i hídon folyik az üldözés, amikor Sykes két vérszomjas dobbermanjának támadását Oliver hárítja el. Desoto és Roscoe az áramvezető sínen leli vesztét. Sykes pedig a vele szembejövő szerelvénybe rohan bele, miután méretes autójával nem tudta elkerülni az ütközést, míg Dodgerék igen. A hős Oliver úgy tűnik, hogy életét vesztette, de mégsem, hisz Jenny szeretetére feléled, így az egész baráti társaság ujjong örömében.

Másnap Jenny születésnapját ünneplik a kislány villájában, ahol mindenki jól mulat, és végre Tito meghódítja Georgette szívét is. Winstone a ház komornyikja jó híreket közöl Jennyvel: hamarosan hazaérnek a szülei is. Oliver ezek után elmondja barátainak, hogy marad a kislány mellett, de soha nem felejti el Dodgert, Francist, Ritát, Einsteint illetve Fagint, és ígéretet tesz arra, hogy meg fogja őket látogatni. Így a szabados életvitelű Fagin és csapata elindul tovább New York végtelen utcáin...

Itt nézheted meg:
https://videa.hu/videok/film-animacio/oliver-es-tarsai-1988.-74-perc-amerikai-ani macios-film-vEdvUoWPHKGaswvy

 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
Címkék: vedvuowphkgaswvy, kutyabarátainak, kiegészítésével, forgatókönyvet, születésnapját, dobbermanjának, megbarátkoznak, előszeretettel, tulajdonosának, figyelmezteti, beilleszkedik, rejtekhelyére, kiszabadítják, mentőakcióban, csapatmunkába, megismerkedik, törlesztésére, forgatagában, ellenségként, narancssárga, tagbaszakadt, meglehetősen, szkeptikusan, váltságdíjat, gengszternek, elmagyarázza, fordulásával, mentőakcióra, családtagnak, tehetetlenül, szerelvénybe, kutyabarátai, kedvenceinek, feldolgozása, adósságának, szeretetére, animációs játékfilm, forgatókönyvet Vance, utcasarkon kiscicák, városra lecsapó, összes zsákmányt, cica követi, kikötőben Fagin, lopott csemegét, perzsa agár, angol bulldog, kezdeti ellenséges, idillt később, gonosz uzsorás, látogatása szakítja, csapata Oliver, összetákolt mopedjével, Charles Dickens Twist Olivér, George Scribner, Kathleen Gavin, Vance Gerry, Kirk Wise, Gary Trousdale, Kevin Lima, Jack Russel, Persze Dodger, Jenny Foxworth, Ekkor Fagin, Másnap Jenny,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
György napra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A föld szépségéért  Facebookon kaptam Krisztinától  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Mindenünk, amink van, amit sze...  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Alakot vált...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Két tekintet van  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Beney Zsuzsa - Álom  Becsüld meg azt amid van,...  802 esztendeje, 1222. április ...  A Gömb  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Messziről jött ember  Kellemes esti időtöltést  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Gömb  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma  Messziről jött ember  Föld napja április 22  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Föld napja április 22  képre írva  Beney Zsuzsa  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  Muratáj  Esti kép  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Rögtön puha Mézes Krémes  Alakot vált...  A Föld napja  Facebookon kaptam  Rögtön puha Mézes Krémes  Szép estét kedves látogatóimna...  Gondolatok az életről és szere...  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Két ember becsülete  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Krisztinától  Az elfogadásnak...  Alakot vált...  Alakot vált...  A Gömb  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Muratáj  Facebookon kaptam  Ébredj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Amit átélünk, 
Bejegyzés Címkék
animációs játékfilm, forgatókönyvet Vance, utcasarkon kiscicák, városra lecsapó, összes zsákmányt, cica követi, kikötőben Fagin, lopott csemegét, perzsa agár, angol bulldog, kezdeti ellenséges, idillt később, gonosz uzsorás, látogatása szakítja, csapata Oliver, összetákolt mopedjével, limuzint szemeltek, remek csapatmunkába, hátsó ülésen, puccos autóban, kiscica azonban, egyébként magányos, valaki azonban, család díjnyertes, időközben mentőakcióra, többi ebnek, bárkára Oliver, csinos nyakörv, idétlen ötlettel, cicáért cserébe, találkozóra végül, ügyetlen zsebmetsző, üzemébe hurcolja, elrabolt lányt, maga feladatát, összetákolt robogójával, sarokba szorított, áramvezető sínen, vele szembejövő, egész baráti, kislány villájában, kislány mellett, szabados életvitelű, vedvuowphkgaswvy, kutyabarátainak, kiegészítésével, forgatókönyvet, születésnapját, dobbermanjának, megbarátkoznak, előszeretettel, tulajdonosának, figyelmezteti, beilleszkedik, rejtekhelyére, kiszabadítják, mentőakcióban, csapatmunkába, megismerkedik, törlesztésére, forgatagában, ellenségként, narancssárga, tagbaszakadt, meglehetősen, szkeptikusan, váltságdíjat, gengszternek, elmagyarázza, fordulásával, mentőakcióra, családtagnak, tehetetlenül, szerelvénybe, kutyabarátai, kedvenceinek, feldolgozása, adósságának, szeretetére, összetákolt, visszatérve, találkozóra, fogyasztják, robogójával, komornyikja, eseményeket, jövevénnyel, szeretettel, mindegyikük, dobbermanja, zsebmetsző, kényszerít, meghódítja, dicsekszik, szembejövő, menekvésre, látogatása, villájában, díjnyertes, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 220 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 201
  • e Hét: 672
  • e Hónap: 1143
  • e Év: 5875
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.